{ "title": "Degajdan Gol Olurmu?", "image": "https://www.futbolterimleri.gen.tr/images/degajdan-gol-olurmu.jpg", "date": "20.01.2024 18:49:06", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "

Degajdan gol olur mu, Her ülkenin kendisine ait kuralları vardır ve bunlar ülkeden ülkeye değişir. Örf ve adetler bu kurallara verilebilecek en güzel örneklerdir. Bir de bazı kurallar vardır ki uygulandığı tüm ülkelerde aynı kurallar geçerlidir. İşte futbol kuralları, futbol oynanan bütün ülkelerde aynı kurallar geçerlidir. Bu futbolun evrensel bir oyun olduğununda bir kanıtıdır. Futbolun birleştirici özelliği sayesinde de siyah ve beyaz kadar zıt olan insanlar bile takımları için yan yana gelmektedir. Hatta maç izlerken gol olunca bile sarılır sevinçten kendilerini kaybeden insanları da görmek çok da şaşırtıcı bir durum değildir. Gol atmanın birçok yolu vardır, güzel oyun, yetenekli oyuncular ve birazda şans gol getirir.

Bir de her zaman sahalarda görmediğimiz ender goller olur ki radyoda veya televizyonda maçı anlatan spikerlerin ses tonlarının bir hayli değiştirir. Bu bahsedilen gollerden birisi de kaleci degajından olan goller. Futbol sahasının genellikle 110-120 metre uzunlukta olduğu yerde, top bir kaleden diğer kaleye gidip gol olması çok zor olan bir şeydir. Bazı futbol otoritelerine göre bunun gol değeri kazanıp kazanmayacağı hakkında düşünceler vardır. Topun yere değmesi ya da herhangi bir oyuncuya çarpması gibi düşünceler ortaya atılmışsa da bunun kuralı kaleci degajından rakip kaleye giden top ağlarla buluştuğu sürece gol sayılmasıdır. Yani kaleci degajından gol olur. Ancak bunda bir istisnai kural da vardır. Kullanılan degajdan kendi kalemize gol atma sayılmaz. Gol değeri sayılmaz. Örneğin çok rüzgârlı bir yerde kaleci degajı kullandı ve top fırtınanın etkisiyle kendi kalesine girdi. Bu olay gol değeri kazandırmaz.
" } ] }